Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Ministarstvo kulture podržalo rok kamp za devojčice 2018

8/5/2018
Ministarstvo kulture podržalo rok kamp za devojčice 2018

Rok kamp za devojčice ove godine dobio je podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u oblasti kulturnih delatnosti dece i za decu i mlade u iznosu od 250.000 RSD.

Rešenje o rezultatima konkursa za sufinansiranje savremenog stvaralaštva za 2018. godinu objavljeno je na veb sajtu Ministarstva.

U obrazloženju navodi se sledeće: Projekat se bavi rodnom ravnopravnošću u okvirima umetnosti odnosno kulture, i u tom smislu tema je prioritetna i aktuelna. Utiče se na rušenje stereotipa, a ciljna grupa su mladi i roditelji, kao i šira javnost. Obuhvat je dovoljno velik, a očekivan efekat dugoročni i komisija iz navedenih razloga podržava njegovu realizaciju, iako je tek u začetku (drugi po redu).

Zahvaljujemo se komisiji i koordinatorki za razvoj kulturne raznolikosti Aleksandri Đorđević na razumevanju i podršci ove godine i drago nam je zbog toga što je projekat prepoznat i što će ove godine biti sufinansiran.

Ipak, ova podrška ni blizu ne pokriva sve troškove projekta, sredstva potrebna za održavanje kampa su i dalje potrebna i tim programa nastaviće potragu za pokroviteljima, partnerima i sponzorima kampa u predstojećem periodu!

Drugi rok kamp za devojčice održaće se u Sremskim Karlovcima, od 25. juna do 1. jula 2018. godine, a uskoro će biti otvoren i poziv za prijavljivanje devojčica. Kamp će i ove godine biti namenjen devojčicama uzrasta od 10 do 14 godina iz svih delova Srbije, bez obzira da li imaju prethodno muzičko iskustvo.

Za više informacija, kontaktirajte nas na femixinfo@gmail.com.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik