Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

ROK KAMP ZA DEVOJČICE MEĐU NAJBOLJIM OMLADINSKIM VOLONTERSKIM PROJEKTIMA

14/12/2017
ROK KAMP ZA DEVOJČICE MEĐU NAJBOLJIM OMLADINSKIM VOLONTERSKIM PROJEKTIMA

Međunarodni dan volontera i volonterki, 5. decembar, obeležen je svečanošću u Skupštini Opštine Sremski Karlovci, a ujedno je proslavljena i osma godina programa "Mladi su zakon" Ministarstva omladine i sporta.

Događaj su organizovali Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije, koji su proslavom u Sremskim Karlovcima želeli da ukažu na važnost aktivizma i volontiranja mladih kroz program MLADI SU ZAKON u svojim lokalnim zajednicama, ali i njihovu mobilnost unutar i van zemlje, i tako da pokažu volonterima koliko cene njihovo zalaganje.

Proslava Međunarodnog dan volontera i volonterki bila je prilika i da se nagrade najbolji omladinski volonterski projekti realizovani u okviru Mladi su zakon programa 2017. Sa ponosom i zahvalnošću možemo da kažemo da je naš Rok kamp za devojčice prepoznat kao najbolji projekat Beogradskog i Južnobanatskog okruga! Zahvaljujemo se svom resurs centru - CEGRAD-u, koji nas je podržavao tokom realizacije aktivnosti i prepoznao vrednost Rok kampa za devojčice. Nagradu, koju je uručila pomoćnica ministra Snežana Klašnja, u ime tima prihvatila je Olga Boškov.

Olga Boškov je menadžerka za komunikacije i društvene mreže programa FEMIX i posebno Rok kampa za devojčice. Ona je kasnije imala priliku i da kroz kratku prezentaciju predstavi prvo izdanje kampa, prenese najjače utiske, i brojne planove za 2018. godinu. FEMIXu je to druga nagrada za omladinski volonterski projekat; prva je došla 2013. godine, za radionice "Rod i mediji iz ugla srednjoškolaca".Našli smo se u odličnom društvu: Dečji naučni klub 2 (Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“, Sombor), Osam vekova Nemanjićke kraljevine (NG SOKO, Jagodina), Napravi mi sendvič (Parlamentarci, Leskovac), Različitost ne diskriminiše! (VOKEC – Volonterski klub Edukacionog centra, Leskovac), Eko kamp-Radionica (Sportski klub Oxigen, Niš), Dani urbane kulture u Novom Pazaru (Buster grupa, Novi Pazar), i ZAzeleni (Omladinsko planinarsko smučarsko društvo ,,Dragan Radosavljević,,, Zaječar).
Nagradu za najbolji projekat u celoj zemlji osvojila je Omladinska grupa Vojvoda Stepa iz Vojvode Stepe u Severnom Banatu, koja je napravila teren za odbojku na pesku, i planira brojne zanimljive aktivnosti u budućnosti!

Nakon svečanosti 5. decembra počela je godišnja Mladi su zakon konferencija, posvećena predstavljanju rezultata, evaluaciji i promišljanju programa, i prevazilaženju njegovih izazova. U okviru konferencije je predstavljena mladisuzakon.rs platforma i otvoren je razgovor o načinima njenog unapređenja. Mlade aktivistkinje i aktivisti su učili kako da kompetencije i znanja stečena prilikom organizovanja projekata adekvatno predstave u svojim biografijama. Konferencija je završena razgovorom sa novinarkama RTV, koje su dale svoje preporuke i savete kako ostvariti komunikaciju sa medijima i osigurati njihovu podršku.social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik